Over ons

Vanaf dat we in 1990 aan de Watermolenweg gingen wonen hebben we herders gehad en met veel plezier.

Een herder is intelligent, leergierig, betrouwbaar, aanhankelijk, sociaal, waaks en baasgericht.
Vanwege zijn veelzijdigheid is de herder al jaren een van de populairste hondenrassen.

Sinds 2010 fokken we raszuivere Duitse herder pups, waarbij wordt gefokt met gezonde honden met een heel fijn en sociaal karakter. Onze honden zijn heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED) vrij. Daarbij zijn onze honden erg mooi, ze hebben mooie roestbruine kleuren met een zwart dek.

Met Quincy kregen we ons eerste nest pups, het was een geweldige ervaring; vanaf geboorte tot aan het vertrek van de pups op 8 weken leeftijd. We vonden het fokken en begeleiden van de moederhond met haar pups en het contact met de toekomstige bazen erg leuk en langzamerhand is de kennel uitgebreid met meer teven. We fokken inmiddels meer dan 10 jaar, we hebben het diploma "Kynologische kennis I" (basiskennis van honden in het algemeen) en "Vakbekwaam houden van honden en katten", dit diploma is wettelijk verplicht voor iedereen die honden (en katten) fokt en verkoopt.

In 2011 hebben we onze kennelnaam aangevraagd;

Duitse herder kennel "van Langelo-Honesch"

Langelo en Honesch zijn buurtschappen in Haaksbergen, beide buurtschappen worden gescheiden door de Schipbeek, wijzelf wonen in Langelo, buurtschap Honesch ligt op werpafstand van ons erf. We wonen landelijk en voor de honden hebben we een mooie weide waar ze met zijn allen kunnen spelen en rennen.

In 2018 hebben we onze kennel in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Neem gerust een kijkje bij onze honden op de website, voor meer informatie en evt. een bezoek aan onze kennel kunt u contact met ons opnemen.

Gerda en Robert Hendriks